Goede gewoonten van bedtijd tot wakker worden

Behandlingsmetoder for sängvätning hos barn

Tid och tålamod är oftast det allra viktigaste för att hjälpa ett barn som är sängvätare. Det finns förstås inget mirakelmedel mot sängvätning, men det finns flera olika sätt att hantera problemet som kan hjälpa barnet på kort sikt. Alla barn är förstås unika och din läkare kan hjälpa dig att hitta den metod som fungerar bäst för ditt barn. Här följer några tips på metoder och hjälpmedel för ditt sängvätande barn.

DryNites® Nattbyxor

Ditt barn kan använda DryNites® Nattbyxor som ett komplement till nedanstående metoder. Drynites® gör att barnet kan känna sig torr, bekväm och säker hela natten. DryNites® är absorberande underbyxor som har tagits fram särskilt för barn. De är utformade för både pojkar och flickor och kan bäras under nattkläderna.

Anpassa sömnen

Det finns många olika typer av sängvätningslarm på marknaden. Larmet aktiveras så fort sensorerna känner av urin. När larmet ljuder vaknar barnet och känner att han eller hon behöver gå på toaletten. I längden leder detta till att barnet blir mer medvetet, och chanserna ökar för att han eller hon kan känna av att blåsan är full under sömnen. Det finns två huvudtyper av larm: "sänglarm" med en sensorkudde som läggs under lakanet, och "kroppsburna larm" med en sensor som placeras i underbyxorna.

Medicinsk behandling

Om barnet inte producerar tillräckligt med antidiuretiskt hormon (ADH) kan en läkare ordinera medicinsk behandling i form av sugtabletter. Kontakta din läkare om du vill veta mer.

Träning av blåsan

Om blåsan är för liten i förhållande till den mängd urin som ansamlas under natten kan det fungera att träna upp blåsan.

Prata alltid med din läkare oavsett vilken behandlingsmetod du är intresserad av.

januari, 2023

Tags: , , , ,

Rekommenderad artikel

Upptäck Drynites® produktsortimen

Något för alla!
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Nattunderbyxor

Se Produkter
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Bed Mats

Se Produkter
es.se